Te-ai săturat să fii mereu la dietă și să încerci tot felul de exerciții pentru a scăpa de grăsimea încăpățânată de la nivelul abdomenului? Ai ajuns deja la greutatea dorită, însă numărul de pe cântar nu se reflectă în aspectul tău fizic? 

Dacă vrei să scapi de excesul de piele și grăsime și să ai un corp tonifiat și de invidiat, operația de abdominoplastie poate fi soluția perfectă pentru tine! 

Ce este operația de abdominoplastie

Atunci când dieta și sportul nu reușesc să elimine această grăsime nedorită, operația de abdominoplastie este o modalitate eficientă de a obține rezultate mai precise și un abdomen bine conturat. 

Abdominoplastia este o intervenție chirurgicală care îndepărtează excesul de grăsime și piele și poate chiar reface mușchii slăbiți pentru a obține un aspect mai neted și mai ferm. 

Beneficiile și avantajele acestei proceduri

Operația de abdominoplastie poate să îți ofere numeroase beneficii, în funcție de nevoile și obiectivele tale. Iată câteva dintre cele mai importante avantaje pe care ți le poate oferi această procedură revoluționară:

 • Îmbunătățește aspectul și stima de sine – Fiind o procedură estetică deosebit de eficientă pentru eliminarea excesului de piele și grăsime din zona abdominală te va ajuta să te simți mult mai bine în pielea ta.
 • Poate ameliora aspectul cicatricilor – În timpul abdominoplastiei, chirurgul poate interveni asupra cicatricilor și leziunilor preexistente, poate chiar de la operații anterioare. 
 • Întărește mușchii abdominali – Prin corectarea diastazei abdominale poate ajuta la restaurarea tonusului muscular. Aceasta duce la îmbunătățirea funcționalității corpului tău, precum și la ameliorarea durerilor de spate asociate cu slăbiciunea mușchilor abdominali. 
 • Este ușor de ascuns – Spre deosebire de alte intervenții chirurgicale majore, cicatricea rezultată din incizia făcută pentru abdominoplastie este concepută să fie cât mai discretă și poate fi acoperită de lenjeria de corp sau costumul de baie.

Așadar, această procedură poate fi utilă atât pentru soluționarea unor probleme medicale, cât și unor defecte pur estetice. 

Indiferent de motivele pentru care alegi o abdominoplastie, vei fi tratat cu aceeași seriozitate, iar Dr. Mujdaba se angajează să îți ofere rezultate cu un aspect cât mai natural, de care să te poți bucura pe termen lung.

Când este recomandată și cine poate să apeleze la o operație de abdominoplastie?

Această intervenție se poate efectua indiferent de sexul pacientului și oamenii de pretutindeni recurg la ea din motive medicale, dar mai ales din motive estetice. Poți apela și tu la o operație de abdominoplastie dacă:

 • Ai avut una sau mai multe sarcini și dorești să îți recapeți corpul de dinainte de a avea copii
 • Ai reușit să scapi de un număr semnificativ de kilograme, însă ai rămas cu depozite excesive de grăsime sau piele lăsată în zona abdominală 
 • Te confrunți cu diastaza mușchilor abdominali (slăbirea și separarea acestora) 
 • Dorești o îmbunătățire a aspectului tău fizic 

Programează-te chiar acum la o consultație în cabinetul Dr. Mujdaba și află dacă ești candidatul potrivit pentru operația de abdominoplastie și cum poate aceasta să îți redea încredere de sine și să te ajute să îți îmbunătățești calitatea vieții!

Cum să te pregătești pentru intervenție?

Înainte ca operația propriu-zisă să aibă loc, vei beneficia de o consultație preliminară unde medicul tău plastician te va examina și îți va oferi toate informațiile necesare. 

Iată câteva din lucrurile la care te poți aștepta la prima ta vizită la medic atunci când îți dorești o abdominoplastie:

 • Evaluarea  istoricului tău medical

Fii pregătit să răspunzi la întrebările legate de afecțiunile medicale cu care te-ai confruntat în trecut sau te supără în prezent.. De asemenea, medicul te poate întreba despre medicamentele pe care le iei sau pe care le-ai luat recent, precum și despre orice intervenție chirurgicală pe care ai avut-o. 

 • Examenul fizic

Este important ca medicul chirurg să efectueze o examinare fizică a abdomenului tău  pentru a determina opțiunile de tratament. De asemenea, poate fi nevoie de câteva poze ce vor fi adăugate la fișa medicală.

 • Discută cât mai deschis despre  așteptările tale 

Explică medicului cât mai pe larg ce rezultate dorești să obții cu ajutorul unei abdominoplastii. După ce îți vor fi expuse atât beneficiile, cât și riscurile intervenției, el te va ajuta să îți setezi obiective realiste, care să te mulțumească pe deplin.  

 • Pune întrebări

Nu te teme să ceri explicații adiționale dacă ceva nu este clar sau simți că ai nevoie de mai multe informații. Este o intervenție chirurgicală majoră și este firesc să îți dorești să știi toate detaliile.

Dacă ești un candidat bun pentru abdominoplastie, există câțiva pași pe care va trebui să îi urmezi pentru  a te pregăti înainte de procedură.

 • Administrarea de medicamente

Evită aspirina, medicamentele antiinflamatoare și suplimentele pe bază de plante, care pot crește riscul de sângerare. Dacă urmezi tratament cu anticoncepționale, acestea trebuie oprite cu 4-6 săptămâni înainte de operație, deoarece pot duce la  apariția unui cheag de sânge.

De asemenea, există posibilitatea ca medicul să îți recomande efectuarea unor analize de sânge pentru evaluarea stării tale de sănătate generale.

 • Alte precauții

Fumatul scade fluxul de sânge în piele și poate încetini procesul de vindecare. Dacă fumezi, este recomandat să renunți la acest obicei înainte de operație și pe durata recuperării. 

Dr. Mujdaba îți va oferi toate detaliile necesare, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie pentru sănătatea și aspectul tău. Vei beneficia de expertiza și de suportul său atât în perioada preoperatorie, cât și pe toată durata procedurii și a procesului de recuperare. 

Ce se întâmplă în timpul procedurii?

În funcție de rezultatele dorite, această intervenție chirurgicală poate dura între una și cinci ore. În timpul operației, vei fi sub anestezie generală, ceea ce înseamnă că vei fi incapabil să resimți orice tip de durere.

Este posibil să poți merge acasă în aceeași zi, dar poate fi necesar să rămâi în spital peste noapte dacă operația a fost programată târziu în cursul zilei sau dacă ai nevoie de supraveghere ulterioară.

În ceea ce privește modul de efectuare a operației, există 2 tipuri de abdominoplastie:

 1. Abdominoplastie completă – care îndepărtează excesul de piele și întărește mușchii pe toată zona abdominală, inclusiv în jurul buricului
 2. Abdominoplastie parțială – care îndepărtează excesul de piele de sub buric și strânge numai mușchii abdominali inferiori. 

În general, o abdominoplastie completă implică următorii pași:

 • Medicul va face o incizie orizontală, curbată lângă linia părului pubian, de la un șold la altul.
 • Pielea și țesutul gras sunt ridicate din țesutul subiacent
 • Medicul coase și strânge mușchii abdominali slăbiți sau separați.
 • Excesul de grăsime este îndepărtat.
 • Pielea rămasă este apoi repoziționată pentru a crea un aspect mai tonifiat.
 • Buricul este și el repoziționat din motive estetice.
 • Rănile sunt închise cu cusături, benzi speciale sau agrafe.

Modalitatea de efectuare a operației de abdominoplastie poate varia în funcție de particularitățile corpului tău și starea ta de sănătate. 

Dacă optezi pentru această intervenție la Dr. Mujdaba, te vei bucura de vasta sa experiență în domeniul chirurgiei plastice și estetice și întregul proces se va desfășura  respectând toate normele de siguranță.

Cât durează recuperarea? 

Durata recuperării după o operație de abdominoplastie poate varia și depinde de complexitatea procedurii, de capacitatea de vindecare a organismului tău, dar și de strictețea cu care vei respecta recomandările medicului. 

În general, durează până la aproximativ 6 săptămâni să te poți reîntoarce la activitățile tale zilnice și să începi să vezi efectele intervenției. Recuperarea completă și vindecarea totală a cicatricilor se pot extinde până la un interval de 6 luni – un an, în funcție de evoluția individuală. 

Este esențial să urmezi indicațiile chirurgului, să ai grijă de cicatrici și să eviți pe cât posibil factorii care ar putea afecta procesul de vindecare. Menține o comunicare regulată cu medicul pentru monitorizarea progresului și nu ezita să discuți orice îngrijorare sau nelămurire.

Intervenția de abdominoplastie – preț și costuri ( consultația, procedura și recuperarea)

Prețul unei abdominoplastii totale la Dr. Mujdaba costă 3500€ și include repoziționarea ombilicului, precum și întărirea musculaturii de la nivelul abdomenului. 

Contraindicații și riscuri

Deși abdominoplastia poate fi utilizată indiferent de sex și este o intervenție chirurgicală des întâlnită, există și câteva contraindicații generale. 

Anumite persoane trebuie să evite această operație sau să amâne efectuarea ei până la soluționarea problemelor de sănătate. Iată cele mai întâlnite contraindicații:

 • Probleme de sănătate grave – Dacă suferi de afecțiuni cardiace severe, diabet zahar becontrolat sau boli de coagulare, este important ca starea ta de sănătate să fie stabilizată înainte de a efectua orice procedură chirurgicală.
 • Sarcină planificată – Dacă plănuiești să rămâi însărcinată în viitorul apropiat, medicul tău îți poate recomanda amânarea operației, deoarece sarcina poate afecta rezultatele abdominoplastiei. 
 • Tulburări psihice – Pacienții cu probleme de sănătate mintală necesită evaluări suplimentare înainte de a opta pentru intervenții chirurgicale. 
 • Patologii de coagulare a sângelui – Dacă ai antecedente de trombofilie sau alte afecțiuni care cresc riscul de formare a cheagurilor de sânge poți să ai contraindicații pentru abdominoplastie.
 • Boli de piele sau ale țesutului conjunctiv – Anumite afecțiuni dermatologice sau ale țesutului conjunctiv pot crește riscul de cicatrizare anormală.

Abdominoplastia prezintă aceleași riscuri ca și orice altă intervenție chirurgicală majoră, precum:

 • Infecția plăgii
 • Apariția unui hematom (sângerare)
 • Dezvoltarea unui serom (acumulare de lichid)
 • Cheaguri de sânge
 • Asimetrie
 • Cicatrici 
 • Vindecare necorespunzătoare a rănilor
 • Necroza grasă (moartea țesutului adipos situat adânc în piele)

În cadrul consultației inițiale, Dr. Mujdaba îți va expune toate contraindicațiile și riscurile unei operații de abdominoplastie și cum sunt acestea aplicabile în cazul tău, astfel ca tu să poți decide dacă dorești în continuare această procedură. 

După o evaluare medicală amănunțită pentru a determina ce este sigur și potrivit pentru tine, vei afla dacă ești un candidat potrivit pentru operația de abdominoplastie.

Sfaturi și recomandări post operatorii

O bună îngrijire postoperatorie poate face diferența între o revenire rapidă și fără incidente la activitățile tale zilnice și una care este împiedicată de complicații nedorite. 

Dacă dorești să te bucuri de o vindecare eficientă și de rezultate excelente pe termen lung, este recomandat să urmezi acești pași:

 • După operație, incizia abdominală și buricul vor fi acoperite cu un pansament chirurgical. De-a lungul inciziei pot fi plasate tuburi mici pentru a drena orice exces de sânge sau lichid. Îngrijește cu atenție aceste pansamente pentru a evita infecția.
 • Este normal să existe umflături în zona operată. Medicul îți va explica întocmai ce medicamente poți lua pentru reducerea inflamației și a durerii, dar și cum să îți îngrijești cicatricea. 
 • Poartă îmbrăcămintea specială de susținere timp de aproximativ 6 săptămâni.
 • Evită pozițiile care încordează linia de incizie – cum ar fi îndoirea rapidă a taliei,  pentru a preveni redeschiderea rănii. 
 • Nu  conduce timp de câteva săptămâni după operație.
 • Consumă alimente bogate în fibre și bea suficiente lichide pentru a susține organismul în procesul de vindecare  
 • Evită exercițiile fizice intense sau ridicarea greutăților timp de cel puțin 1 lună. 
 • Raportează orice sângerare, durere severă sau simptome neobișnuite medicului tău.

Respectă întocmai aceste sfaturi și orice alte indicații postoperatorii pe care le vei primi de la medicul tău și te vei bucura de rezultate frumoase și de lungă durată. 

De asemenea, este recomandat să păstrezi o greutate stabilă după operație pentru a preveni reapariția țesutului adipos la nivelul abdomenului. 

Pacienții Dr. Mujdaba sunt încurajați să revină la controale de rutină în fiecare an pentru evaluarea periodică a stării de sănătate și a rezultatelor intervențiilor chirurgicale.

Întrebări frecvente 

 • Pot să rămân însărcinată imediat după abdominoplastie?

Sarcina poate avea un impact semnificativ asupra aspectului abdomenului și poate duce la întinderea pielii și slăbirea mușchilor abdominali. Este important să discuți cu medicul tău despre această intenție înainte de a efectua operația, iar el îți va oferi sfaturi și informații cu privire la modul în care abdominoplastia poate afecta o sarcină ulterioară.

 • Când pot reveni la muncă  după operație?

Timpul de revenire la locul de muncă și la rutina zilnică depinde de tipul de muncă pe care îl desfășori (fizică sau sedentară) și de capacitatea de vindecare a corpului tău. În general, majoritatea pacienților se întorc la activitățile obișnuite după una sau două săptămâni.

 • Când pot reîncepe exercițiile fizice?

Exercițiile fizice intense sunt restricționate pentru aproximativ 6-8 săptămâni. După această perioadă poți reîncepe să faci sport, însă cu moderație și urmând recomandările medicului.

 • Cum voi ști dacă am dezvoltat complicații postoperatorii?

Este important să fii atent la semnele ce pot apărea după intervenție, precum sângerările excesive, semnele de infecție, roșeata sau inflamația excesive. Dacă prezinți orice simptome care te îngrijorează, adresează-te medicului tău

Preț

Abdominoplastie totală (repoziționare ombilic, întărire musculatură abdominală) 3500 €
Programare →