Operația de Rinoplastie – Refă-ți aspectul nasului cu Doctor Mujdaba – expert în rinoplastie și chirurgia feței

Te simți nesigur în legătură cu aspectul nasului tău? Întâmpini dificultăți în respirație și acest lucru îți afectează viața de zi cu zi? La clinica noastră înțelegem importanța nasului pentru sănătatea și frumusețea ta și îți oferim soluția perfectă pentru a trăi viața pe care o dorești. 

Cu o  experiență vastă și tehnologie de vârf te putem ajută să redai aspectul armonios și funcționalitatea nasului tău, adaptându-ne la trăsăturile tale unice și muncind pentru rezultate cât mai naturale. 

De la consultația inițială până la finalul procesului de recuperare suntem alături de tine la fiecare pas.  Programează-te chiar acum și descoperă beneficiile unei rinoplastii sigure și eficiente la Dr. Mujdaba!

Ce este rinoplastia?

Rinoplastia este o procedură chirurgicală care vizează modificarea sau remodelarea nasului unui pacient.  Această intervenție este realizată cel mai adesea din motive estetice pentru a îmbunătăți dimensiunea, forma și proporțiile nasului, dar poate fi efectuată și pentru a corecta probleme medicale sau funcționale.

De ce oamenii aleg o operație rinoplastie și cine o poate face?

Chirurgia estetică a nasului este o procedură extrem de individualizată și populară în ziua de astăzi. Iată câteva dintre cele mai întâlnite motive pentru care oamenii  aleg o operație de rinoplastie:

 • Rațiuni estetice – Multe persoane optează pentru o rinoplastie cu scopul de a schimba forma sau dimensiunea nasului lor, pentru a corecta denivelări și asimetrii sau pentru a obține un aspect mai armonios al feței.
 • Probleme funcționale – Rinoplastia poate fi efectuată pentru a corecta probleme medicale sau funcționale ale nasului, cum ar fi deviația septului nazal. Această procedură poate îmbunătăți funcția respiratorie a pacientului.
 • Repararea unor leziuni –  Rinoplastia poate fi folosită și pentru a corecta leziuni traumatice sau defecte congenitale ale nasului, cum ar fi fracturile nazale sau malformațiile înnăscute. 

Indiferent de motivele pentru care alegi să beneficiezi de operația de rinoplastie,  nu uita să o faci pentru frumusețea și sănătatea ta, nu pentru a îndeplini dorințele altcuiva sau pentru a încerca să atingi valorile și standardele estetice impuse de societate.  

Beneficii după rinoplastie

Operația de rinoplastie îți oferă o multitudine de beneficii, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Așadar, iată care sunt câteva dintre principalele beneficii pe care le poți obține dacă optezi pentru această procedură:

 • Ameliorarea aspectului – Poate cel mai dorit beneficiu este chiar îmbunătățirea aspectului nasului. Medicul tău plastician poate ajusta forma, dimensiunea și simetria nasului pentru a reda armonia chipului tău, precum și pentru a corecta imperfecțiunile. 
 • Redobândirea încrederii de sine – Majoritatea pacienților care optează pentru această operație se simt complexați în legătură cu aspectul nasului. Dacă și tu te numeri printre aceștia, află că în urma operației te vei simți mult mai încrezător în aspectul tău fizic. Rinoplastia poate avea un impact pozitiv asupra vieții tale sociale și a stării tale psihoemoționale. 
 • Corectarea problemelor de ordin funcțional – Dacă ai optat pentru o rinoplastie din cauza deviației de sept sau altor obstrucții care te împiedicau să respiri eficient, acum vei experimenta o respirație mult mai facilă și o creștere a calității vieții. 
 • Reducerea congestiei nazale cronice – Această intervenție poate reduce sau elimina această afecțiune, crescând altfel calitatea somnului tău și confortul tău zilnic. 
 • Rezultatele sunt permanente – Spre deosebire de intervențiile noninvazive sau injectabile, rezultatele operației de rinoplastie au caracter permanent și te poți bucura de ele până la sfârșitul vieții dacă respecți întocmai îngrijirile postoperatorii și revii cu regularitate la controalele de rutină. 

Este important să ai în vedere că rinoplastia, ca orice altă procedură chirurgicală, implică atât beneficii, cât și riscuri. Îți recomandăm să iei această decizie după ce beneficiezi de o discuție detaliată cu Dr. Mujdaba. El îți va prezenta atât avantajele, cât și dezavantajele operației, ținând cont de situația ta individuală.

Pregătirea pentru operația de  rinoplastie (Consultația inițială, Evaluarea medicală, Planificarea procedurii)

Înainte ca operația propriu-zisă să aibă loc, trebuie să te prezinți la cabinetul Dr. Mujdaba pentru o consultație preoperatorie. Pe parcursul acestei consultații, vor fi efectuate următoarele:

 • Revizuirea istoricului medical – Fii pregătit să răspunzi la întrebări despre afecțiuni medicale actuale și din trecut. De asemenea, medicul te poate întreba despre medicamentele pe care le iei în prezent sau pe care le-ai luat recent, precum și despre orice intervenție chirurgicală anterioară.
 • Examen fizic – Pentru a determina opțiunile de tratament, medicul va examina nasul atât la interior, cât și la exterior. Examenul fizic este esențial pentru a determina impactul rinoplastiei asupra funcției respiratorii. De asemenea, medicul o sa facă și câteva poze la nas pentru fișa medicală.
 • Discutarea așteptărilor tale – Medicul te va întreba de ce îți dorești să îți operezi nasul și la ce rezultate te aștepți după procedură. Asigură-te că înțelegi riscurile rinoplastiei. Nu îți fie teamă să pui întrebări dacă ceva nu este clar sau simți că ai nevoie de mai multe informații despre operația de rinoplastie.

Dacă ești un candidat potrivit pentru această intervenție, chirurgul tău plastician îți va oferi o serie de recomandări preoperatorii, privitoare la:

 • Administrarea de medicamente

Va trebui să eviți aspirina, medicamentele antiinflamatoare și suplimentele pe bază de plante, care pot crește sângerarea. 

Anticoncepționalele trebuiesc oprite cu 4-6 săptămâni înainte de operație (favorizează apariția unui cheag de sânge).

La recomandarea medicului va trebui să faci și câteva analize de sânge. 

 • Alte precauții

Fumatul scade fluxul de sânge în piele și poate încetini procesul de vindecare. Dacă fumezi, medicul îți va recomanda să renunți la fumat înainte de operație, dar și în timpul recuperării.

De asemenea, va trebui să faci planuri pentru ca cineva să te conducă acasă după operație și să stea cu tine în prima noapte de recuperare. 

Ce se întâmplă în timpul operației de rinoplastie?

Dacă te întrebi cum decurge mai exact intervenția chirurgicală, iată care sunt pașii necesari pentru efectuarea acestei operații:

 • Rinoplastia se poate face cu anestezie locală sau anestezie generală, în funcție de cât de complexă este intervenția chirurgicală.
 • Pentru rinoplastia închisă se face o incizie în interiorul nărilor, iar pentru rinoplastia deschisă se face o incizie la baza nasului. 
 • Medicul ridică pielea care acoperă oasele nazale și cartilajele. După care reduce, adaugă sau rearanjează osul și cartilajul subiacent pentru a crea o nouă formă sau pentru a fixa un sept deviat. 
 • După efectuarea acestor modificări, medicul chirurg plasează pielea și țesutul nasului înapoi și coase inciziile. 
 • După operație, vei fi mutat într-o cameră de recuperare, unde vei petrece o durată de spitalizare de doar o zi. 

Tehnici comune în rinoplastie – Corectarea formei nasului

Procedura în sine implică o serie de pași, iar tehnicile pot varia în funcție de obiectivele individuale ale pacientului și de experiența chirurgului. De obicei, rinoplastia se realizează sub anestezie generală sau locală și implică incizii mici în interiorul sau pe suprafața nasului pentru a permite accesul la structurile nazale. Chirurgul poate apoi remodela cartilajul și oasele pentru a obține rezultatele dorite.  Există mai multe tehnici pentru realizarea operației de rinoplastie, însă acestea sunt cele mai utilizate:

 • Rinoplastia deschisă:

Operația de rinoplastie deschisă se realizează prin efectuarea unei mici incizii pe columelă, țesutul moale care separă rănile. Această tehnică permite accesul ușor la structura osoasă și cartilajul subiacent. 

 • Rinoplastia închisă:

Operația de rinoplastie închisă se efectuează făcând toate inciziile necesare complet ascunse în nări. Fără incizii externe, tehnica închisă este mai puțin invazivă și nu creează cicatrici la fel de vizibile. . 

Recuperarea după Rinoplastie (Perioada imediată post-operatorie) 

O bună îngrijire postoperatorie poate face  diferența între o revenire rapidă și fără incidente la rutina normală și una împiedicată de complicații neprevăzute. Așadar, încearcă să respecți următoarele indicații în perioada imediat următoare operației de rinoplastie:

 • Odihnește-te în pat cu capul ridicat, pentru a reduce sângerarea și inflamația 
 • În cele mai multe cazuri, pansamentele interne rămân pe loc timp de una până la șapte zile după operație. De asemenea, chirurgul plastician poate fixa o atelă pe nas pentru protecție și sprijin. 
 • Urmează toate instrucțiunile postoperatorii ale medicului tau, inclusiv îngrijirea corespunzătoare a inciziilor. 
 • Aplică o compresă rece sau o pungă cu gheață pentru a minimiza inflamația și vânătăile. 
 • Evită activitățile fizice intense. 
 • Periază-ți ușor dinții pentru a limita mișcarea buzei superioare. 
 • Raportează orice sângerare, durere severă sau simptome neobișnuite medicului tău. 

Este esențial să respecți întocmai instrucțiunile pe care Dr. Mujdaba ți le va oferi după intervenție pentru a asigura o recuperare eficientă și pentru a obține rezultatele dorite. 

Cât durează recuperarea completă?

Perioada de recuperare după o operație de rinoplastie variază de la pacient la pacient. De regulă, în primele zile vei observa apariția inflamației și a vânătăilor, precum și o senzație de disconfort sau durere ce poate fi ameliorată cu antiinflamatoarele pe care medicul tău ți le va prescrie. Întoarcerea la activitățile obișnuite și rutina zilnică depinde de complexitatea intervenției, dar în general majoritatea oamenilor își poate relua obiceiurile după aproximativ o săptămână sau două. O recuperare completă însă poate avea o durată de câteva săptămâni și se poate extinde până la câteva luni. 

Așadar, îți recomandăm să ai răbdare și să nu încerci să grăbești procesul de vindecare. Trebuie să ai în vedere că aceasta este o intervenție cu rezultate de lungă durată, astfel că ar putea trece până la un an până să poți aprecia pe deplin rezultatul final. 

Sfaturi pentru o recuperare rapidă și eficientă

Recuperarea după operația de rinoplastie este esențială pentru obținerea rezultatelor mult dorite și prevenirea apariției complicațiilor. Iată câteva sfaturi pentru o recuperare rapidă și eficientă:

 • Urmează întocmai  instrucțiunile medicului tău! –  Respectă indicațiile date de chirurgul tău cu privire la îngrijirea postoperatorie. Acestea pot include administrarea medicamentelor prescrise, aplicarea pansamentelor și gestionarea disconfortului, precum și câteva contraindicații.
 • Odihnește-te! – Acordă-ți suficient timp pentru a te recupera, mai ales în primele zile după intervenție. Evită efortul fizic intens pentru a nu agrava inflamația. 
 • Evită expunerea la soare! – Protejează-ți nasul de expunerea directă la radiații UV în primele săptămâni. Soarele poate accentua inflamația de la nivelul țesuturilor și poate provoca hiperpigmentația pielii.
 • Menține nasul în poziția corectă! – Dacă medicul tău plastician a aplicat o atelă sau bandaje nazale, asigură-te că le păstrezi în poziția corectă și nu le ajusta/schimba fără aprobarea sa. 
 • Evită fumatul și alcoolul! – Renunță la aceste obiceiuri pe durata recuperării, întrucât ele pot încetini procesul de vindecare și pot crește riscul de complicații.
 • Adoptă o dietă echilibrată!  – Consumă alimente bogate în nutrienți și vitamine pentru a susține procesul de vindecare și refacerea rapidă a organismului.
 • Nu folosi ochelari de vedere sau de soare! – Dacă ai probleme cu vederea, discută cu medicul tău cu privire la regulile de utilizare postoperatorie, deoarece pot exercita presiune asupra nasului.
 • Evită să îți sufli nasul! – Încearcă să nu faci asta timp de cel puțin o săptămână pentru a preveni presiunea excesivă asupra nasului. În schimb, poți utiliza  soluții saline pentru a menține nasul curat. 
 • Nu rata controalele de rutină!– Asigură-te că respecți programarea pentru consultațiile postoperatorii cu medicul tău. Aceste vizite sunt importante pentru monitorizarea evoluției și ajustarea tratamentului, dacă este necesar.
 • Fii răbdător! – Vindecarea completă după rinoplastie poate dura câteva săptămâni sau chiar luni, iar rezultatele finale vor  deveni vizibile treptat. Fii răbdător și nu te aștepta la schimbări majore imediat după intervenție.

Nu în ultimul rând, este necesar să comunici cu medicul tău și să îl informezi despre orice semne de infecție, complicații sau nelămuriri pe care le poți avea pe durata procesului de recuperare. Respectarea cu strictețe a recomandărilor medicului și îngrijirea adecvată sunt cheia unei recuperări eficiente după rinoplastie.

Riscuri asociate cu rinoplastia

Orice intervenție chirurgicală aduce cu sine atât beneficii, cât și riscuri. Operația de rinoplastie presupune aceleași riscuri ca orice altă intervenție chirurgicală majoră, precum:

 • Sângerare
 • Infecție
 • O reacție adversă la anestezie
 • Dificultate la respirație pe nas
 • Posibilitatea unui nas cu aspect neuniform
 • Durere, decolorare sau inflamație care pot persista
 • Cicatrici
 • Necesitatea unei intervenții chirurgicale suplimentare

În timpul consultului preoperator, medicul tău îți va explica în detaliu toate riscurile asociate proceduri, precum și măsurile pe care le poate lua ca să le prevină, astfel încât tu să poți lua o decizie în deplină cunoștință de cauză. 

Alegerea unui Chirurg pentru Rinoplastie (Cum să găsești un chirurg de încredere)?

Alegerea medicului plastician pentru operația de rinoplastie reprezintă un pas important, întrucât experiența chirurgului poate avea un impact semnificativ asupra rezultatelor procedurii. De asemenea, asigură-te că ai stabilit o relație de comunicare bună cu medicul tău și că acesta este dispus să asculte dorințele și grijile tale și să îți ofere răspunsuri cât mai clare și detaliate. 

Dr. Mujdaba este un medic cu o experiență de peste 7 ani în domeniul chirurgiei plastice, dedicat în totalitate atingerii obiectivelor tale estetice și care folosește cele mai inovatoare tehnici medicale disponibile pe piață la momentul actual. Crede în obținerea unor rezultate cât mai plăcute și naturale și îți va fi alături pe durata întregului proces, inclusiv de-a lungul perioadei de recuperare. 

Dacă vrei să te convingi că Dr. Mujdaba este alegerea potrivită pentru operația ta de rinoplastie, poți de asemenea să accesezi recenziile și părerile altor pacienți, prezente pe site-ul nostru. 

Cât costă operația de rinoplastie – preț și costuri?

Pretul unei operații de rinoplastie este stabilit în funcție de experiența medicului plastician, complexitatea intervenției, tipul de anestezie necesar (locală/generală), precum și costurile postoperatorii și de recuperare. 

În clinica noastră poți opta pentru serviciul de rinoplastie la prețul de 4000€.

Dacă îți dorești și tu să te bucuri de multiplele beneficii ale acestei proceduri și să îți recapeți încrederea de sine programează-te chiar acum pentru o consultație! Te invităm să discuți cu medicul plastician, iar el îți va oferi toate detaliile necesare ca tu să poți lua o decizie informată și corectă.

Rinoplastie pret

Preț

Rinoseptoplastie 4000 €
Programare →