Ce este ginecomastia?

Ginecomastia este o afecțiune comună în rândul bărbaților și băieților, în care țesutul mamar se umflă, determinând creșterea sânilor.  Ginecomastia este cauzată de un dezechilibru al hormonilor estrogen și testosteron. Această afecțiune poate afecta unul sau ambii sâni, uneori inegal.

Deși sânii nu se dezvoltă la bărbați așa cum se dezvoltă la femei, toți băieții se nasc cu o cantitate mică de țesut mamar. Mărirea glandei mamare poate afecta bărbații de toate vârstele, inclusiv nou-născuții, în timpul pubertății și adulții în vârstă.

Deși ginecomastia în sine nu este dăunătoare, poate provoca tulburări emoționale grave, cum ar fi nesiguranță, stres psihologic semnificativ și depresie.

Una dintre cele mai eficiente metode de tratare a ginecomastiei este operația de ginecomastie sau operația de micșorare a sânilor la bărbați. Acest tip de intervenție chirurgicală vă ajută să obțineți un aspect sculptat, tonifiat și masculin, îmbunătățindu-vă dramatic aspectul general.

Cum vă pregătiți pentru operația de ginecomastie?

Înainte ca operaţia propriu-zisă să aibă loc, trebuie să vă prezentați la cabinet. În timpul primei consultații, se vor întâmpla următoarele lucruri:

 • Revizuirea istoricului medical

Fiți pregătit să răspundeți la întrebări despre afecțiuni medicale actuale și trecute. De asemenea, medicul vă poate întreba despre medicamentele pe care le luați sau pe care le-ați luat recent, precum și despre orice intervenție chirurgicală pe care ați avut-o.

 • Examen fizic

Este important ca medicul chirurg să efectueze o examinare fizică adecvată a sânilor pentru a confirma ginecomastia și a exclude suspiciunea de cancer de sân masculin. De asemenea, medicul o să facă câteva poze sânilor pentru fișa medicală.

 • Discutați așteptările dvs.

Medicul vă va întreba de ce doriți să vă operați și ce rezultate așteptați după procedură. Asigurați-vă că înțelegeți riscurile ginecomastiei.

 • Întrebări

Nu vă fie teamă să puneți întrebări dacă ceva nu este clar sau simțiți că aveți nevoie de mai multe informații.

Dacă sunteți un candidat bun pentru ginecomastie, medicul vă recomandă să urmați câtiva pași pentru a vă pregăti înainte de procedură.

 • Administarea de medicamente

Va trebui să evitați aspirina, medicamentele antiinflamatoare și suplimentele pe bază de plante, care pot crește sângerarea.

La recomandarea medicului va trebui să faceți și câteva analize de sânge.

 • Alte precauții

Fumatul scade fluxul de sânge în piele și poate încetini procesul de vindecare. Dacă fumați, medicul vă va recomanda să renunțați la fumat înainte de operație și în timpul recuperării.

De asemenea, va trebui să faceți planuri pentru ca cineva să vă conducă acasă după operație și să stea cu dvs. în prima noapte de recuperare.

În timpul intervenției chirurgicale

Operația de ginecomastie se efectuează sub anestezie generală în regim ambulatoriu. Procedura durează de obicei aproximativ o oră sau două pentru a se finaliza, în funcție de cantitatea de țesut care trebuie îndepărtat.

Este posibil să puteți merge acasă în aceeași zi, dar poate fi necesar să rămâneți în spital peste noapte dacă operația a fost programată târziu în cursul zilei.

În funcție de cât de mare este glanda mamara, există 3 tehnici:

 1. Liposucție. Această intervenție chirurgicală îndepărtează grăsimea de la sân, dar nu și țesutul glandei mamare în sine.
 2. Mastectomie. Acest tip de intervenție chirurgicală îndepărtează țesutul glandei mamare. Operația se face adesea folosind doar incizii mici. Acest tip de intervenție chirurgicală mai puțin invazivă implică mai puțin timp de recuperare.
 3. Combinarea ambelor metode.

Care sunt riscurile ginecomastiei?

Ca și în cazul oricărei intervenții chirurgicale majore, ginecomastia prezintă riscuri precum:

 • Vânătăi
 • Sângerare
 • Infecție
 • Neregularități de contur
 • Cicatrici vizibile
 • Asimetrii

Discutați cu medicul dumneavoastră despre cum se aplică aceste riscuri în cazul dumneavoastră.

Recuperarea după operația de ginecomastie

O bună îngrijire postoperatorie poate face diferența între o revenire rapidă și fără incidente la rutina normală a pacientului și una care este împiedicată de complicații neașteptate.

 • Odată ce operația de ginecomastie s-a încheiat, veți fi trimis acasă bandajat cu drenuri pentru a colecta lichidul de drenaj.
 • Medicul chirurg vă va explica cum să vă îngrijiți cicatricile.
 • Veți purta o vestă de compresie timp de 6 săptămâni pentru a îmbunătăți umflarea și conturul.
 • Durerea este de la minim până la moderat.
 • Luați medicamente pentru durere conform recomandărilor medicului.
 • Consumați alimente bogate în fibre și beți suficiente lichide.
 • Dacă procedura a implicat doar liposucția, este posibil să puteți face din nou exerciți fizice în câteva zile.
 • Îndepărtarea țesutului glandular și a pielii necesită un timp suplimentar de vindecare, așa că planificați să renunțați la exercițiile fizice timp de cel puțin două săptămâni și ridicarea greutăților timp de patru săptămâni.
 • Raportați orice sângerare, durere severă sau simptome neobișnuite medicului chirurg.

În general, intervenția chirurgicală pentru ginecomastie este sigură și majoritatea pacienților se recuperează fără probleme.

Ginecomastia este o procedură extrem de individualizată și ar trebui să o faceți pentru dvs., nu pentru a îndeplini dorințele altcuiva sau pentru a încerca să atingeți valorile și standardele de frumusețe impuse de societate.

Preț

Ginecomastie cu anestezie locală 2000 €
Ginecomastie cu anestezie generală (include lipoaspirație) 3000 3000 €
  Programare →