Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o substanță naturală din organism care are capacitatea de a atrage apa, ajutând pielea să rămână hidratată și fermă. La fel ca colagenul și elastina, cantitatea de acid hialuronic natural din corpul nostru scade pe măsură ce îmbătrânim.

Forma sintetică a acestui ingredient este folosită de către un medic estetician în tratamente cosmetice injectabile numite umpluturi dermice.

Pentru ce este folosit acidul hialuronic?

Acidul hialuronic sub formă de injecție poate avea scopuri medicale și cosmetice.

 • Buze mai pline

Atunci când sunt efectuate de un profesionist autorizat și cu experiență, injecțiile pentru buze cu acid hialuronic sunt menite să vă facă buzele să arate mai pline și mai tinere. Aceste substanțe de umplutură pot ajuta, de asemenea, la redefinirea marginii din jurul buzelor, îmbunătățind forma lor generală.

 • Reducerea ridurilor

Injecțiile cu acid hialuronic pot fi, de asemenea, utilizate pentru a reduce aspectul liniilor fine și ridurilor din jurul zonei gurii. În special, acidul hialuronic este util pentru ritidele periorale („liniile fumătorului”) care rulează vertical în jurul zonei gurii, precum și liniile de zâmbet.

 • Osteoartrita

Injectarea acidului hialuronic în articulație poate reduce durerea și rigiditatea articulațiilor.

Cum vă pregătiți pentru injectarea cu acid hialuronic?

Spuneți medicului estetician dacă ați avut orice tip de injecție cu acid hialuronic în ultimele luni. Înainte de procedură, medicul vă poate recomanda să încetați să luați anumite medicamente și suplimente, cum ar fi anticoazanții.

Cel mai bine este să evitați alcoolul începând cu cel puțin 1 săptămână înainte de procedură.

În timpul procedurii

În primul rând, medicul va curăța zonele care vor fi injectate cu o soluție antibacteriană. Pentru a reduce durerea în timpul și după procedură, medicul va aplica un anestezic topic.

După marcarea cu atenție a zonelor de injectat, se folosesc ace foarte fine pentru a injecta substanța în buze. După fiecare injecție, medicul va masa rapid locul și va injecta mai multă soluție, dacă este necesar.

Procesul total durează doar câteva minute și este posibil să vă reluați majoritatea activităților obișnuite după programare. În funcție de nivelul dvs. de confort, vă puteți întoarce la muncă imediat după tratament. Dar ar trebui să evitați activitățile fizice intense timp de 48 de ore.

Care sunt reacțiile adverse ale acidului hialuronic?

Efectele secundare ale injecțiilor cu acid hialuronic sunt temporare și ar trebui să dureze doar câteva zile. Acestea pot include:

 • Sângerare
 • Infecţie
 • Umflare și vânătăi
 • Roșeață și sensibilitate la locul injectării
 • Noduri și neregularități în buze
 • Asimetria buzelor (părțile buzelor au dimensiuni diferite)

Cine nu ar trebui să folosească injecțiile cu acid hialuronic?

Este posibil să nu fiți un candidat bun pentru injecțiile cu acid hialuronic dacă aveți:

 • O infecție activă, cum ar fi herpesul oral
 • Diabet
 • Probleme de coagulare a sângelui
 • Sarcină sau alăptare
 • Sunteți alergic la lidocaină

După procedură

După injectare, se poate folosi gheață pentru a ușura disconfortul și pentru a controla umflarea. Dar nu trebuie exercitată presiune fermă asupra zonei de tratament. Rujul sau alte produse pentru buze sunt cel mai bine evitate imediat după procedură.

Ar trebui să puteți observa o diferență imediat. După ce v-ați vindecat, buzele dvs. ar trebui să se simtă naturale.

Cât timp au efect injectiile cu acid hialuronic?

Rezultatele și longevitatea variază de la pacient la pacient și sunt influențate de locația injectării, de proprietățile individuale ale fillerului cu acid hialuronic, de vârsta pacientului și de caracteristicile individuale ale pielii pacientului.

De exemplu, rezultatele din buze pot dura 6 luni, dar cele din pliurile nazolabiale pot dura 9-12 luni sau mai mult. După acest timp, sunt necesare injecții suplimentare pentru a menține efectul dorit.

Preț

Acid Hialuronic 1ml. 250 €
  Programare →