Ce este labioplastia?

Labioplastia este o procedură chirurgicală efectuată de obicei pentru a reduce dimensiunea labiilor mici – pliuri ale pielii care înconjoară uretra și vaginul.

Femeile optează pentru labioplastie dintr-o varietate de motive, inclusiv durere de la răsucirea și tragerea labiilor atunci când merg pe bicicletă sau în timpul actului sexual, mâncărime, iritație și stimă de sine scăzută.

Scopul procedurii este de a reduce labiile mici, astfel încât acestea să nu atârne sub labiile mari. O labioplastie poate fi efectuată pentru a reduce asimetria atunci când una este mai lungă decât cealaltă sau, mai frecvent, pentru a reduce lungimea ambelor labii.

Labioplastia este o procedură relativ simplă care poate îmbunătăți atât aspectul cât și funcția labiilor feminine.

Cum vă pregătiți pentru operația de labioplastie?

Înainte ca operaţia propriu-zisă să aibă loc, trebuie să vă prezentați la cabinet. În timpul primei consultații, se vor întâmpla următoarele lucruri:

 • Revizuirea istoricului medical

Fiți pregătit să răspundeți la întrebări despre afecțiuni medicale actuale și trecute. De asemenea, medicul vă poate întreba despre medicamentele pe care le luați sau pe care le-ați luat recent, precum și despre orice intervenție chirurgicală pe care ați avut-o.

 • Examen fizic

Este important ca medicul chirurg să efectueze o examinare ginecologică pentru a determina opțiunile de tratament. De asemenea, medicul o să facă câteva poze pentru fișa medicală.

 • Discutați așteptările dvs.

Medicul vă va întreba de ce doriți să vă operați și ce rezultate așteptați după procedură. Asigurați-vă că înțelegeți riscurile intervenției chirurgicale.

 • Întrebări

Nu vă fie teamă să puneți întrebări dacă ceva nu este clar sau simțiți că aveți nevoie de mai multe informații.

Dacă sunteți un candidat bun pentru labioplastie, medicul vă recomandă să urmați câtiva pași pentru a vă pregăti înainte de procedură.

 • Administarea de medicamente

Va trebui să evitați aspirina, medicamentele antiinflamatoare și suplimentele pe bază de plante, care pot crește sângerarea. Anticoncepționalele trebuiesc oprite cu 4-6 săptămâni înainte de operație (favorizează apariția unui cheag de sânge).

La recomandarea medicului va trebui să faceți și câteva analize de sânge și de urină.

 • Alte precauții

Fumatul scade fluxul de sânge în piele și poate încetini procesul de vindecare. Dacă fumați, medicul vă va recomanda să renunțați la fumat înainte de operație și în timpul recuperării.

În timpul intervenției chirurgicale

Procedura în sine este relativ simplă. Se poate face sub anestezie generală sau anestezie locală cu sedare intravenoasă, în funcție de gradul de deformare și de toleranța pacientului la disconfort. Procedura durează aproximativ o oră.

Există două tipuri de labioplastie:

 1. Metoda “edge”: medicul chirurg va reduce dimensiunea labiilor prin îndepărtarea excesului de piele de-a lungul marginii exterioare a labiilor și cusând-o înapoi.
 2. Metoda “wedge”: medicul chirurg va reduce dimensiunea labiilor prin îndepărtarea unei secțiuni în formă de pană a labiilor în cel mai lat punct și apoi cusând marginile împreună.

Care sunt riscurile labioplastiei?

Labioplastia este o operație relativ sigură, cu riscuri minime.

 • sângerare anormală
 • infecție postoperatorie
 • o reacție alergică la anestezic
 • aspect nesatisfăcător (subcorecție, supracorecție sau asimetrie).

Discutați cu medicul dumneavoastră despre cum se aplică aceste riscuri în cazul dumneavoastră.

Recuperarea după operația de labioplastie

O bună îngrijire postoperatorie poate face diferența între o revenire rapidă și fără incidente la rutina normală a pacientului și una care este împiedicată de complicații neașteptate.

 • Îngrijirea postoperatorie include igiena locală atentă, spălarea zonei cu săpun și apă caldă și aplicarea unguentului antibiotic.
 • Cicatricele de labioplastie sunt minime.
 • Orice disconfort pe care îl experimentați poate fi gestionat cu medicamente pentru durere prescrise de medic.
 • Umflarea este normală după operație și poate fi redusă prin plasarea unui pachet rece între lenjerie intimă și îmbrăcăminte.
 • Purtați îmbrăcăminte confortabilă, lejeră în timpul perioadei de recuperare.
 • Sexul și activitatea fizică riguroasă vor trebui amânate pentru aproximativ 4 săptămâni.
 • Cusăturile folosite în labioplastie sunt în general absorbabile și se vor dizolva în decurs de câteva săptămâni.
 • Raportați orice sângerare, durere severă sau simptome neobișnuite medicului chirurg.

Umflarea inițială, durerea și decolorarea temporară scad în primele două săptămâni după operație. Cele mai multe umflături dispar după șase săptămâni. Cu toate acestea, poate dura de la patru până la șase luni de timp de vindecare pentru ca umflarea să dispară complet înainte de a vedea rezultatele finale ale labioplastiei.

Labioplastia este o procedură extrem de individualizată și ar trebui să o faceți pentru dvs., nu pentru a îndeplini dorințele altcuiva.

Preț

Labioplastie 1500 €
  Programare →