Ce înseamnă BBL?

Forma și proporția feselor sunt factori importanți într-un corp atractiv, bine proporționat. Cu operația braziliană de ridicare a feselor, un chirurg plastician calificat poate folosi tehnici specializate de transfer de grăsime pentru a obține un contur fesier mai plin și mai rotund.

Brazilian Butt Lift (BBL) este o procedură potrivită pentru persoanele care au o elasticitate a pielii bună până la moderată și grăsime adecvată pentru a realiza transferurile. Procedura BBL poate crea în mod constant rezultate netede, tonifiate, înălțate, bine formate și echilibrate cu silueta generală.

Cum vă pregătiți pentru operația de BBL?

Înainte ca operaţia propriu-zisă să aibă loc, trebuie să vă prezentați la cabinet. În timpul primei consultații, se vor întâmpla următoarele lucruri:

 • Revizuirea istoricului medical

Înainte de operație, vă veți întâlni cu medicul chirurg pentru a discuta despre starea generală de sănătate și orice afecțiuni de sănătate preexistente sau factori de risc.

 • Examen fizic

Pentru a vă determina opțiunile de tratament, medicul vă va examina corpul și va lua măsurători. De asemenea, medicul o să facă câteva poze pentru fișa medicală.

 • Discutați așteptările dvs.

Medicul vă va întreba de ce doriți să vă operați și ce rezultate așteptați după procedură. Asigurați-vă că înțelegeți riscurile intervenției chirurgicale.

 • Întrebări

Nu vă fie teamă să puneți întrebări dacă ceva nu este clar sau simțiți că aveți nevoie de mai multe informații.

Dacă sunteți un candidat bun pentru lBBL, medicul vă recomandă să urmați câtiva pași pentru a vă pregăti înainte de procedură.

 • Administarea de medicamente

Va trebui să evitați aspirina, medicamentele antiinflamatoare și suplimentele pe bază de plante, care pot crește sângerarea. Anticoncepționalele trebuiesc oprite cu 4-6 săptămâni înainte de operație (favorizează apariția unui cheag de sânge).

La recomandarea medicului va trebui să faceți și câteva analize de sânge.

 • Alte precauții

Fumatul scade fluxul de sânge în piele și poate încetini procesul de vindecare. Dacă fumați, medicul vă va recomanda să renunțați la fumat înainte de operație și în timpul recuperării.

De asemenea, va trebui să faceți planuri pentru ca cineva să vă conducă acasă după operație și să stea cu dvs. în prima noapte de recuperare.

În timpul intervenției chirurgicale

Operația braziliană de ridicare a feselor este de obicei efectuată ca o procedură ambulatorie sub anestezie generală sau cu anestezie locală (medicament pentru amorțeală) și durează 2-3 ore. Spitalizarea este de 1-3 zile.

Un lifting brazilian implică cinci pași de bază:

 1. Grăsimea este îndepărtată din șolduri, coapse sau abdomen. Liposucția în sine implică efectuarea de incizii în piele și apoi utilizarea unui tub pentru a îndepărta grăsimea din corp.
 2. Depozitele de grăsime care tocmai au fost îndepărtate din organism sunt purificate și pregătite pentru injectare în fese.
 3. Medicul chirurg injectează grăsime în anumite puncte de pe fese pentru a crește volumul și a îmbunătăți forma.
 4. Atât liposucția, cât și inciziile de transfer de grăsime sunt închise cu cusături.
 5. La final, medicul chirurg va aplica o îmbrăcăminte de compresie pe zonele afectate ale pielii pentru a minimiza riscul de sângerare.

Care sunt riscurile operației de BBL?

Ca și în cazul oricărei intervenții chirurgicale, BBL prezintă riscuri precum:

 • Vânătăi
 • Cicatrici
 • Infecție
 • Cheaguri de sânge
 • Embolie grasă (grăsimea injectată se deplasează în fluxul sanguin și călătorește în plămâni)

Discutați cu medicul dumneavoastră despre cum se aplică aceste riscuri în cazul dumneavoastră.

Recuperarea după operația de BBL

O bună îngrijire postoperatorie poate face diferența între o revenire rapidă și fără incidente la rutina normală a pacientului și una care este împiedicată de complicații neașteptate.

 • Fesele pot fi umflate timp de câteva săptămâni pe măsură ce vă recuperați de la operație.
 • Nu veți putea sta pe fese timp de două săptămâni după operație.
 • Activitatea normală de șezut este de obicei permisă după aproximativ 8 săptămâni.
 • Pentru a menține presiunea directă în zona feselor, dormiți pe o parte sau pe burtă și evitați să purtați haine strâmte sau lenjerie de corp.
 • Luați medicamente pentru durere conform recomandărilor medicului.
 • Timp de câteva zile după liftingul brazilian al feselor, este foarte obișnuit să aveți vânătăi, umflături și disconfort, atât la locul de liposucție, cât și la locul injecției.
 • Orice scurgere, durere și vânătăi ar trebui să dispară după câteva zile.
 • Evitați activitățile fizice intense timp de o săptămână.
 • Raportați orice sângerare, durere severă sau simptome neobișnuite medicului chirurg.
 • Rezultatele sunt de obicei finale în 6 luni de la operație, după ce umflarea reziduală a dispărut și sunteți complet vindecat.

Atunci când este efectuată de un chirurg plastician calificat, liftingul brazilian este o procedură plină de satisfacții, cu rezultate de lungă durată. Cu toate acestea, fluctuațiile semnificative ale greutății vă pot afecta rezultatele, așa că mențineți o greutate stabilă pentru ca rezultatele să arate cât mai bine.

Operația braziliană de ridicare a feselor este o procedură extrem de individualizată și ar trebui să o faceți pentru dvs., nu pentru a îndeplini dorințele altcuiva sau pentru a încerca să atingeți valorile și standardele de frumusețe impuse de societate.